Werkwijze:
Stap 1. Kennismaking
Het is belangrijk om een goede klik met elkaar te hebben en elkaar te kunnen vertrouwen. Daarom is een eerste en eventueel tweede kennismaking datgene waarmee ik graag wil starten. Samen verkennen waar in grote lijnen de behoeften voor begeleiding liggen en als we dat samen helder hebben en de klik er is gaan we naar stap 2.
Stap 2. Behoeften inventariseren
In stap 2 wil ik graag met je ingaan op de 7 levensgebieden. De levensgebieden waarin jij de zaken al goed op orde hebt hebben wat minder aandacht nodig terwijl je op andere levensgebieden ondersteuning en begeleiding nodig hebt. Binnen dat levensgebied of levensgebieden bepalen we samen welke doelen je graag zou willen behalen.
Stap 3. Zorgovereenkomst
Als we samen besluiten om het traject aan te gaan maken we samen de Zorgovereenkomst en de Zorgbeschrijving zodat de ondersteuning, begeleiding én de doelen vast komen te liggen. We maken samen afspraken over de frequentie, het tijdstip en de locatie.
Stap 4. Het traject
Na goedkeuring kunnen we het traject starten. Als die goedkeuring er nog niet is maar de noodzaak bestaat om direct te starten met het traject, dan doen we dat! In het traject ga ik je begeleiden, krijg je opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Het is jouw traject en ik ga altijd uit van je eigen kracht. Je kunt altijd op mij terugvallen wanneer je wat extra ondersteuning nodig hebt. Tussentijds evalueren we het traject en bepalen we samen of het nodig is om het eventueel anders aan te pakken.
Stap 5. Eindevaluatie
Wanneer de doelen zijn bereikt sluiten we het traject af met een eindevaluatie. Wat was moeilijk, wat was makkelijk, wat heb je geleerd en bereikt en ben je tevreden met hoe het traject is verlopen. Als blijkt dat er gedurende het proces zaken naar boven komen waaraan je zou willen/moeten werken dan verlengen we het traject en stellen opnieuw de doelen vast.